Drumband

Drumband


de drumband op de Feesteworp Avelgem, 08/11/15


Heb je ritmisch bloed in je lijf? Sla je vaak deuntjes mee op het dashboard van je auto of die van je pa? Gebruik je het keukengerei en de kookpotten liefst als drumstel? Had je ook als kleine pagadder graag eens op die grote trom van de fanfare geslagen? Wij kunnen hiervan meespreken want zo begon het bij ons ook allemaal. Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een belangrijke schakel  van onze fanfare.

Dit vergt natuurlijk allemaal oefening want niet iedereen is even ritmisch en kreeg bij zijn geboorte dezelfde talenten. Vandaar dat wij elke zondag (behalve op feestdagen) repetitie houden om de ritmische slagen en het tromgeroffel op elkaar af te stemmen. Met iedereen wordt in onze groep rekening gehouden zodanig dat wij op stap of tijdens een concert één geheel vormen.

De eerste slagen van onze kleinste trommelaars worden aangeleerd door Marino Defreyne. Hij vangt de oefeningen, die gaan van stokzetting tot het leren lezen van noten, met de kleintjes aan op zondagvoormiddag om 10u30. De reeds gevorderde trommelaars worden begeleid door Bart Rosseel en worden een half uur later verwacht, om 11u00. Dit alles gaat door in ons repetitielokaal (Gemeenteschool Heestert, Kerkhofplein 3, 8551 Heestert).

Momenteel vormen wij een groep van een tiental trommelaars. Hoe meer muzikanten, hoe groter de mogelijkheden voor het spelen van stukken. Tot ons repertoire behoort onder meer Rock Starter, Latin makes Samba, Cowboy Medley, La Coucaracha, … Voel je het ook kriebelen om deze ritmisch slagen aan te leren, neem dan gerust contact met ons op of kom vrijblijvend een kijkje nemen tijdens onze open repetities. 


Knokke, 14 juli 2013

Drumband