top of page

drumband.

De Drumband Heestert omvat een 10-tal muzikanten met elk zijn of haar eigen passie voor ritme en muziek. Naast de gewone stapmarsen worden ook andere partituren met onze groep aangeleerd. We lopen bij elk straatoptreden van de fanfare voorop met verschillende instrumenten. Van snare- tot bass drums, bongo's en toms. In de drumband wordt dan weer een veel breder scala aan percussie- en slagwerkinstrumenten bespeeld, gaande van de snare drum over cymbalen tot zelfs conga’s en de xylofoon. Het resultaat van onze repetities kunnen we elk jaar tijdens allerlei optredens aan het publiek tonen. Zo verzorgen we tijdens het jaarlijks Nieuwjaarsfeest van onze vereniging telkens een halfuur durend optreden met een grote variatie aan nummers.

 

Onze drumband wordt muzikaal door Bart Rosseel geleid. Iedere week komen we op zondag met de groep samen voor het samenspel. Deze repetities gaan door van 11u00 tot 12u30 in de Gemeenteschool, Kerkhofplein 3 te Heestert.

 

De beginnende trommelaars krijgen een half uurtje eerder (van 10u30 tot 11u00) door Gilles Vansteenbrugge in de mini-drumband les. Iedereen kan aansluiten, een muzikale vooropleiding is hierbij niet vereist. In deze introductiegroep wordt de juiste stokzetting aangeleerd waarmee men de trommel kan bespelen en leert men de noten op een partituur lezen. Speels en zonder veel blabla. Eenmaal de basistechnieken onder de knie, kunnen de trommelaars bij de meer ervaren drumgroep aansluiten en zich verder ritmisch gaan ontwikkelen.

StrokeBart.png

dirigent.

Bart Rosseel

Bart Rosseel leerde op 6-jarige leeftijd zijn eerste trommelslagen in de drumband spelen die hij sinds 2013 zelf dirigeert. Het was ook in dat jaar dat Bart besloot om met muziek verder te gaan en aan het Koninklijk Conservatorium te Gent begon met Slagwerk als hoofdinstrument. Met een buitenlands avontuur in Glasgow tussendoor van 2016-2018 studeerde hij in 2020 af als Master in de Muziek. Momenteel studeert hij nu nog verder om een Educatieve Master te behalen. Hij speelde reeds met meerdere orkesten in binnen- en buitenland samen, waaronder Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen en het BBC Scottish Symphony Orchestra, en is ook actief in de Belgische Hafabra-wereld.

 

“De drumband dirigeren is voor mij een ongelooflijk groot genoegen omdat de respons die ik keer op keer krijg van de leden tijdens de repetities gewoon zalig is. Ik merk dat het een heel hechte groep is waar ik telkens op kan rekenen. Met als gevolg dat het niveau van de band jaar na jaar stijgt. Qua repertoire probeer ik uitdagende werken te combineren met gekende liedjes zoals Zirkus Renz, Dance Monkey... zodat er voor elk wat wils is. Het is nooit saai op de repetities door de ontspannen sfeer en de tijd gaat snel vooruit, want tijd gaat sneller wanneer je je amuseert natuurlijk. De combinatie van jong en oud, ervaren rotten en beginnelingen, man en vrouw, maakt het voor mij een leuke omgeving om iedereen repetitie op repetitie iets bij te leren.”   

     

    – Bart Rosseel

StrokeMarino.png

tamboer-majoor.

Marino Defreyne

Sinds 2000 is Marino Defreyne de tamboer-majoor van onze muziekvereniging.

De tamboer-majoor neemt tijdens een straatoptreden de hele muziekgroep op sleeptouw. Met een mace, een grote stok met een bol aan het eind, geeft de tamboer-majoor door middel van tekens aan wat er tijdens een straatoptreden dient te gebeuren. Dit kan zowel betrekking hebben op de muziek die door de groep wordt gespeeld als op de manier waarop de groep zich moet voortbewegen.

De mace wordt hierbij soms meters hoog sierlijk de lucht ingegooid en (hopelijk) terug opgevangen.

bottom of page