jeugdensemble.

Het Jeugdensemble bestaat uit een 20-tal gedreven jonge muzikanten die wekelijks samenkomen om te repeteren. De wekelijkse repetities gaan door op zondagvoormiddag van 10u tot 11u in de Gemeenteschool, Kerkhofplein 3 te Heestert.

 

Van 9u30 tot 10u15 oefenen de allerjongste muzikanten al hun eerste stappen in muzikaal samenspel in een mini-jeugdensemble.

 

Het jeugdensemble ontstond in de jaren ’70 in de schoot van de Fanfare Heestert om jongeren vlotter in de blaasmuziek te kunnen laten instromen. Sindsdien stond het jeugdensemble voor vele jonge muzikanten borg voor muzikaal plezier en vriendschap.

 

Sinds 1998 staat het Jeugdensemble Heestert onder de muzikale leiding van Stefanie Vanwijmelbeke. Onder haar leiding werd de muzikale werking van het jeugdensemble verruimd naar een gemixt ensemble van jonge houten en koperen blaasmuzikanten, aangevuld met enthousiaste jonge slagwerkspelers.

JeugdStroke3.png

dirigente.

Stefanie Vanwijmelbeke

Stefanie studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Momenteel geeft ze les klarinet en AMV aan de Kunstacademie van Zwevegem.

 

Haar passie is om jonge muzikanten mee op sleeptouw te nemen in de wonderbare wereld van de blaasmuziek. Nu het aantal leden van het jeugdensemble toeneemt is Stefanie voortdurend op zoek naar muzikale vernieuwing en nieuwe manieren om haar jonge muzikanten muzikaal tot ongekende hoogtes te brengen en haar creatieve visie uit te bouwen.

 

Als u ook deel wilt uitmaken van deze reis hoeft u alleen maar contact met ons op te nemen. Of bekijk de informatie over de activiteiten.

JeugdStroke1.png