top of page
Jeugdensemble.jpeg

jeugdensemble.

Het Jeugdensemble bestaat uit een 15-tal gedreven jonge muzikanten die wekelijks samenkomen om te repeteren. De wekelijkse repetities gaan door op zondagvoormiddag van 10u tot 11u in de Gemeenteschool, Kerkhofplein 3 te Heestert.

 

Het jeugdensemble ontstond in de jaren ’70 in de schoot van de Fanfare Heestert om jongeren vlotter in de blaasmuziek te kunnen laten instromen. Sindsdien stond het jeugdensemble voor vele jonge muzikanten borg voor muzikaal plezier en vriendschap.

 

Sinds 1998 stond het Jeugdensemble Heestert onder leiding van Stefanie Vanwijmelbeke. Onder haar werd de muzikale werking van het jeugdensemble verruimd naar een gemixt ensemble van jonge houten en koperen blaasmuzikanten, aangevuld met enthousiaste slagwerkspelers.

In 2021 nam Jacob Surdiacourt het dirigeerstokje van Stefanie over.

StrokeJacob.png

dirigent.

Jacob Surdiacourt

Sinds september 2021 dirigeert Jacob Surdiacourt het Jeugdensemble.

 

Jacob zoekt naar muzikale vernieuwing om jonge muzikanten tot ongekende hoogtes te brengen door zijn creatieve visie uit te bouwen. 

 

Als u ook deel wilt uitmaken van deze reis hoeft u alleen maar contact met ons op te nemen. Of bekijk de informatie over de activiteiten.

JeugdStroke1.png
bottom of page