top of page
F_20200222_repetitie.jpg

fanfare.

De Fanfare Heestert is een actieve muziekvereniging met meer dan 50 muzikanten. Al meer dan 150 jaar spelen we muziek in ons dorp Heestert, deelgemeente van Zwevegem. Onze liefde om samen te musiceren en de vriendschap onder de muzikanten zorgen ervoor dat de Fanfare Heestert na al die tijd nog steeds heel levendig is. Jong en oud, koperen en houten blazers, spelen samen een gevarieerd en afwisselend repertorium. Wekelijks komen we op zaterdagavond van 18u00 tot 20u00 bijeen om te repeteren. Onze repetities gaan door in de Gemeenteschool, Kerkhofplein 3 te Heestert.

 

Ieder jaar luisteren we allerlei festiviteiten met een straatoptreden op, en dit samen met onze drumband en de twirlers. We spelen de mooiste muzikale marsen tijdens deelnames aan stoeten, muzikale parades op de zeedijk en tijdens optredens in de straat als een gemeente of stad opnieuw iets te vieren hebben. Daarnaast spelen we jaarlijks ook steeds een aantal zaal- en kioskconcerten. In het voorjaar spelen we jaarlijks ons eigen Lenteconcert. Met een aangepast muzikaal programma die jong en oud weet te bekoren verzorgen we jaarlijks ook een aantal aperitiefconcerten, zowel in onze gemeente als ver daarbuiten.

 

Regelmatig nemen we ook deel aan een muzikaal tornooi. Deze deelnames zorgen niet alleen voor een muzikale boost in onze vereniging, maar versterkt ook onze groepsspirit en laat ons kennismaken met andere muziekverenigingen en uitvoeringen die ons muzikaal verder doen inspireren en stimuleren.

 

Sinds 2016 heeft Jacob Surdiacourt de muzikale leiding over de Fanfare Heestert. Gedreven door zijn jeugdig enthousiasme en passie weet hij het beste uit onze groep naar boven te brengen, zowel op muzikaal als op groepsdynamisch vlak.

StrokeJacob.png

dirigent.

Jacob Surdiacourt

Jacob Surdiacourt (°1998) is dirigent van de fanfare sinds 2016. Gebeten door de muziekmicrobe nam hij op 14-jarige leeftijd het dirigeerstokje over van zijn vader bij het Lambertuskoor te Parike. Kort hierna werd hij ook dirigent van het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie de Eendracht uit Brakel. Op jonge leeftijd kon hij zo al heel wat dirigeer-ervaring opdoen. 

 

Als dirigent wil hij vooral positiviteit uitstralen en mensen inspireren. Naast een uitgebreide muzikale kennis is voor hem dus ook een goede dosis empathie en zelfrelativering even belangrijk. Hij zoekt graag grenzen op en verlegt ze nog liever, maar enkel en alleen als hij heel zijn ploeg meekrijgt. 

 

In de muziekacademies van respectievelijk Geraardsbergen en Gentbrugge werkte hij de opleidingen piano bij Marc Gerain en instrumentale directie bij Dimitri Bracke af. Momenteel studeert Jacob compositie aan het conservatorium van Mons, Henegouwen bij Claude Ledoux. Ook is hij nog actief als dirigent van de Koninklijke Harmonie De Eendracht Anzegem-Ingooigem en als muzikant bij tal van andere verenigingen.

bottom of page